Det var Skagenskutteren S.127, der minesprængtes i Nordsøen

Oprettet 9. juli 2022

Skagenskutteren Nordstrand S.127. Foto: Lokalsamlingen i Skagen

Sent i går eftermiddags blev det bekræftet, at den fiskekutter, der søndag nat blev minesprængt i Vesterhavet ud for Esbjerg, var Skagenskutteren ”Nordstrand” S. 127. De fire skagensfiskere, der var om bord og som nu betragtes som forulykkede var:

Den 30-årige skipper Chr. Gaihede, der efterlader hustru og et lille barn.

Den 30-årige fisker Arnold Nielsen. Der efterlader hustru og to små børn.

Den 27-årige disker Willy Westerskov, der efterlader hustru og et lille barn.

Den 19-årige ungmand Marius Rasmussen, der er en søn af arbejdsmand Niels Rasmussen, Vesterby. 

Den sørgelige meddelelse fremkom i en radiosamtale som Esbjergkutteren ”Disko”, der for tiden ligger i Skagen havn, havde med besætningen på kutteren ”Bob”, der som bekendt var øjenvidne til katastrofen, og i går eftermiddag var på vej gennem minefeltet til havnen i Thyborøn. Det var de pårørende til besætningen på ”Nordstrand”, der havde bedt ”Disko” kalde ”Bob”, fordi de ikke længere kunne udholde den frygtelige uvished. De fik deres bange anelser bekræftet.

Det var S. 127, der var minesprængt den nat, erklærede skipperen på ”Bob”, der var ingen tvivl mulig. Den frygtelige efterretning blev modtaget med bøjet hoved af fiskerne på havnen, og overalt på kutterne, på alle offentlige bygninger og på mange private flagstænger over hele byen gled flagene på halv. Skagen var med et slag blevet en by i sorg, og den fortalte bedre end ord den deltagelse, skagboerne nærer for de hårdt ramte efter ulykkens ofre. Disse blev så skånsomt som muligt underrettet om det skete, men de havde halvt om halvt ventet ulykkesbudskabet.

”Nordstrand” skulle jo for længst være vendt hjem, og det har virket påfaldende, at det siden i søndags har været umuligt at kalde den i radioen, den omstændighed, at kutteren skulle befinde sig i det farlige minefelt. levnede heller ikke meget håb. Skipper Gaihedes forældre opholder sig for tiden på Bornholm, hvor man forgæves har forsøgt at komme i forbindelse med dem. De har formodentlig fået den tunge meddelelse gennem pressens radioavis i aftes.

Det stod i Skagens Avis 7. september 1939